הסיכון בלקיחה רצופה של לוסק

07/01/2016

הסיכון בלקיחה רצופה של לוסק

אובחן מזמן בקע סרעפתי, שגדל לאחרונה. אובחנה גם דלקת בוושט. סובלת מצרבות קשות, כאבים בעיקר ברום הבטן,
בטן נפוחה, חולשה, אי נוחות כללית. סבלתי מהקאות, מלוות בעוויתות קשות ולפעמים גם בהפרשות של דם.
השאלה: מה הסיכון בלקיחה רצופה, במשך שנים, של התרופה לוסק שניתן לי להקלה בצרבות ובכאבים (הומלץ ניתוח, אבל איני מעוניינת כרגע בניתוח הבקע שגדל).
תודה

ד"ר רפי מילר
שלום רב

אין סיכונים משמעותיים בנטילתלוסק זמן רב

עדיין  אם בעבר כבר הייתה המלצה לניתוח ותסמינים מחמירים,  יתכן מדובר בבקע משמעותי עם סיכון לפתח שינויים  טרום סרטניים ברירית הושט בעקבות רפלוקס ממושך של חומצה מסיבה.

ממליץ לך לשקול שוב אפשרות של טיפול ניתוחי

בברכה
ד"ר רפאל מילר,
כירורג ראשי במחלקה הכירורגית א' בביה"ח קפלן
מומחה בטיפול בבקעים


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות נוספות בנושא: הסיכון בלקיחה רצופה של לוסק
